Protest tegen de boerkawet.

Vrijdag 9 augustus was ik bij het protest in Den Haag tegen de boerkawet, officieel de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. Voor wat ik van die wet vind verwijs ik graag naar het standpunt van Amnesty. De organisatie ziet helemaal niets in de boerkawet.

Ik ging naar de demonstratie om foto’s te maken, vooral om een nieuwe camera te testen. Om precies te zijn een panorama camera, de Russische Horizon S3 Pro. Werd me gestuurd vanuit Moskou, nieuw in doos waarop foto’s van het Kremlin stonden (niet in panorama formaat). Meestal worden dit soort camera’s gebruikt voor landschappen; heel zelden voor documentaire of nieuwsfotografie. Experiment!

Een paar resultaten hier, inclusief twee foto’s op “normaal” formaat. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

De Nederlandse bomenscammers in Panama

Het stuk land ligt op ongeveer een uur rijden van de plaats Chepo, in Panama. Je moet van de hoofdweg af (de Pan-American Highway), en over onverharde wegen door bos en heuvels heen, totdat je bij de ingang komt. Er is hier niets te zien van wat investeerders beloofd werd. Geen rijen aangeplante bomen, geen palmen, en de overkapping waaronder de zaailingen werden gekweekt is ook weg.

Ooit groeiden hier de bomen tot in de hemel — op papier dan. Het bedrijf Silva Tree beloofde aan investeerders dat ze in deze uithoek de snelgroeiende boomsoort paulownia zouden planten, die gegarandeerd torenhoge rendementen op zouden leveren door de verkoop van hun hout. Daarnaast zouden er inkomsten zijn uit de handel in emissierechten, de zogenaamde carbon credits.

Dat de werkelijkheid iets anders uitpakte bleek al snel… — lees verder op oneworld.nl

Move to Canada with Monte Friesner

It just never stops and we might as well get used to it. I’ve written a lot about the criminal activities of Canadian advance fee fraud scammer Morris Monte Friesner. I found him again causing trouble in Antigua and Barbuda. He became famous for a little while as a “source” in a deeply flawed “investigation” by Global Witness into Trump’s hotel deal in Panama (more on that later).

Continue reading “Move to Canada with Monte Friesner”