Connect with us

Journalistic pursuits

Onder de Vulkaan, radio documentaire over Lisanne en Kris

“Even leek het of de mediastorm was gaan liggen rond de verdwijning van de twee Nederlandse meisjes in Panama. Het was mei 2014. Lisanne Froon en Kris Kremers waren vermist, de zoekactie leek niets op te leveren en alle sporen hielden op in Boquete. Vanaf dat moment besloot journalist Okke Ornstein, die in Panama woont, af te reizen naar het bergdorp waar de meisjes voor het laatst waren gezien.”

Van de HollandDoc website:

“Even leek het of de mediastorm was gaan liggen rond de verdwijning van de twee Nederlandse meisjes in Panama. Het was mei 2014. Lisanne Froon en Kris Kremers waren vermist, de zoekactie leek niets op te leveren en alle sporen hielden op in Boquete. Vanaf dat moment besloot journalist Okke Ornstein, die in Panama woont, af te reizen naar het bergdorp waar de meisjes voor het laatst waren gezien.

Hij trof er betrokken expats, hulpeloze politie, en leerde dat er wel meer mensen zomaar verdwijnen in het gebied, omringd door de donkere geheimzinnige jungle op de helling van een vulkaan. Ornstein bleef terugkeren naar het dorp toen bij de rivier Rio Culebra behalve schoenen en een rugzak ook menselijke resten werden gevonden en duidelijk werd dat de meisjes niet meer in leven waren. Hoe waarschijnlijk was het dat ze onderweg verdwaald waren geraakt? Er was maar een manier om erachter te komen. Door dezelfde route af te leggen.”

Newsletter Signup

Stay informed!

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bedreigde journalisten, vermoorde advocaten

Mafia Murders

De Nederlandse bomenscammers in Panama

Panama Papers Revisited

Te gast bij RTL 5 Uur Live

Journalistic pursuits

Coima Confidential: Panama’s President Hengelt Naar Business in Amsterdam

Journalistic pursuits

Connect
Newsletter Signup

Stay informed!

Top